T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / ERDEK - 18 EYLÜL ORTAOKULU

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde Özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz pano çalışmaları gerçekleştirdi, emeklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.

Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edebileceğimiz gelişimsel bir farklılıktır.

Otizmli öğrencilerin gelişimsel olarak sizlerden farkı yoktur. Okulumuz otizm sınıfında sizlerin gördüğü derslerin aynısını görürler. Biz bu dersleri bazen biraz daha basit ve somut hale getirerek konuları anlatır ve anlamalarını sağlarız. Mezun olduklarında ise sizin diplomalarınız ile aynı diplomalara sahip olurlar.

Gündelik yaşamda sizin fark edemediğiniz kokular, sesler, tatlar, gürültüler onlar için rahatsız edici olabilir. Duygularını ifade ederken doğru kelimeleri bulamayabilirler. Fakat bunun yanında yaşının çok ilerisinde profesör gibi de konuşabilirler. Aynı kelimeleri sürekli tekrarlamak isteyebilirler. Çünkü bu sayede kendilerini güvende hissedebilirler. Acıktığı, korktuğu, hasta olduğu durumlarda doğru kelimeleri bulup kendilerini ifade edemeyebilirler. Bu durum onları mutsuz edebilir. Bu mutsuzluklarını öfke patlamaları ile gösterebilirler.

Bizim gibi görünür, bizim gibi acı çeker, bizim gibi utanır, bizim gibi sever, bizim gibi özlem duyar fakat bizim gibi ifade edemeyebilirler.

Otizm bir hastalık değildir. Ömür boyu devam eder. Tıpkı sizler gibi eğitim aldıkça ilerleme kaydederler.

2 Nisan Otizm farkındalık gününde siz de bu öğrendiklerinizi çevrenizdekilerle paylaşarak bu farkındalığa katkıda bulunabilirsiniz.

02-04-202402-04-202402-04-202402-04-202402-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.04.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 12:39 - Görüntülenme: 64
  Beğen | 6  kişi beğendi