2023 2024 Eğitim ve Öğretim yılı I. yarıyılı,  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı hazırlanmıştır. E - dergimiz içeriğinde; 15 Temmuz fotoğraf sergimizden kareler, öğrencilerimizden gelen şiirler ve  15 Temmuz fotoğraf köşemiz bulunmaktadır. Etkinliklere katılım gösteren öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Erdek ilçe genelinde düzenlenen "Adalet ve İnsan Hakları" konulu resim yarışmasında 8/B sınıfımızdan Aleyna AKÇELİK ilçe (1.) birincisi ve 8/B sınıfımızdan Melisa Hayat GÜL ilçe ikincisi (2.) olmuştur. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Marmara Denizi'ne Mavi Nefes Projesi kapsamında Deniztemiz Derneği & Turmepa Akademi eğitimcileriyle okulumuz tüm öğrencilerimize yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bu çerçevede deniz temizliği, atıkların doğada yok olma süreleri, sıfır atık mavi hareketi, küresel iklim değişikliğinin deniz ekosistemine etkisi, atıklarımızı azaltmak için bireysel sorumluluklarımız, sürdürülebilir kalkınma amaçları, karbon ayak izi konuları üzerinde duruldu.

MEB "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmıştır.

Bu çerçevede okulumuzda Yunus Emre hakkında bilgilendirme afişleri içeren, kelimeler ve anlamlarından oluşan panolar hazırlanmıştır. Ayrıca Yunus Emre Sözlüğü'nden seçilen en az 3 kelimenin yer aldığı anlamlı cümle çerçevesinde afiş tasarımları yapılmıştır. Etkinliklerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün kutlanması nedenleriyle birlikte tüm sınıflarımızda açıklandı. İnsan haklarının yazılı olduğu afişlerimizle haklar görsel olarak belirtildi. Etkinlik sonunda yaşama hakkının önemi belirtilerek, hazırlanan broşürler tüm öğrencilerimize dağıtılıp etkinlik bitirildi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü farkındalık çalışmaları kapsamında sınıflarımızda video gösterimi gerçekleştirdik.

Birleşmiş Milletler Teşkilatınca İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmesi dolayısıyla her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede Özel Eğitim ve Sosyal Bilgiler zümre öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle birlikte pano çalışmaları gerçekleştirdi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantımızı okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirdik. Katılım gösteren velilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında Erdek ilçe genelinde düzenlenen "İyi ki Varsın Öğretmenim" konulu resim yarışması ortaokullar kategorisinde 2.(ikinci) olan 8/B sınıfı öğrencimiz Zümra AKÇAY ve 3.(üçüncü) olan 8/B sınıfı öğrencimiz Ege KOYUNCU ödüllerini aldı.

24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında Erdek ilçe genelinde düzenlenen "İyi ki Varsın Öğretmenim" konulu şiir yarışması ortaokullar kategorisinde 3.(üçüncü) olan 7/A sınıfı öğrencimiz  İlayda KAYA ödülünü aldı.

İlçede dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, emekleri geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü programımız kapsamında, müzik öğretmenimiz Adile İpek GÜNDÜZ eşliğinde okul koromuz ve öğretmenlerimiz "Benim Adım Öğretmen" şarkısını seslendirdi. Etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programımız saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, "Ben Öğretmenim" ve "24 Kasım Öğretmenler Günü" şiirleri okundu. Şehit Öğretmenlerimizi anma etkinliği düzenlendi. "Bir Tutkudur Öğretmen Olmak" adlı kompozisyon okundu. "Öğretmen ve Eğitim" temalı özlü sözler okundu. Okul koromuz Mağosa Limanı ve Benim Adım Öğretmen adlı şarkıları söyledi. Öğretmenler günü temalı resim yarışmamızda dereceye giren öğrencilerimizin ödül töreni gerçekleştirildi. Tören programımızda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz 7. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın ve yangın bilgisi eğitimi verildi.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programımız kapsamında, müzik öğretmenimiz Adile İpek GÜNDÜZ eşliğinde okul koromuz "Biz Atatürk'üz" şarkısını seslendirdi. Etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında Erdek ilçe genelinde düzenlenen "Atatürk'ü Anlamak" konulu şiir yarışmasında 6/A sınıfı öğrencimiz Ecrin Naz BİRDAL 1. (Birinci) olmuştur.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında Erdek ilçe genelinde düzenlenen "Atatürk'ü Anlamak" konulu resim yarışmasında 8/B sınıfı öğrencimiz Aleyna AKÇELİK 2. (İkinci) olmuştur.

Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ü; 85. ölüm yıl dönümünde saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

10 Kasım Atatürk'ü Anma günü kapsamında ilçe programına katılımla birlikte, okulumuzda eşzamanlı olarak program yapıldı. 2 dakikalık saygı duruşunun akabinde İstiklâl Marşımızın okunmasıyla programımız başladı. 7/A sınıfımızın "Atatürk Oratoryosu" sunmasının ardından 6/C sınıfımız "Atatürk'ün Kişilik Özelliklerini" sahneledi. 6/C sınıfı öğrencimiz Nida KAÇAR "Atatürk'ü Gördüm Düşümde" adlı şiiri okudu. 6/C sınıfı öğrencimiz İshak KARAASLAN "Mustafa Kemal'e Giden Yol" adlı şiiri okudu. Okul koromuzun "Biz Atatürk'üz" şarkısını söylemesiyle programımız sona erdi. Programımızın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.